Våra medlemmars tankar 

och funderingar


Här skriver regelbundet en av våra medlemmar om sina funderingar

Irene Sandqvist

Fullmäktigeledamot

Skrevs 2024-06-02

Nu i Juli är det 30 år sedan jag och mannen i mitt liv tog våra 4 barn flyttade från Tyresö till Vingåker. Många undrade varför just Vingåker av alla ställen. Ja, det kan man undra och det är en fråga som jag även nu som politiker bör ställa mig.  Svaret då var för att det är ett mindre samhälle där man har bättre koll på sina barn och en underbar natur och ett extra plus i kanten var att vi hittade drömgården. Så det blev fantastiskt bra med islandshästar, höns, katter och hundar. 


På den tiden ska jag ärligt erkänna att jag inte hade någon koll på hur skolan i Vingåker var.


Mina barn har gått i skolan och vuxit upp i Vingåker och lyckats bra i livet och jag är en oerhört stolt mamma. Sedan är jag och min man familjehem, vilket innebär att vi har haft barn i Vingåkers kommuns skolor i 30 år. Jag har spenderat många timmar i skolan och observerat hur miljön är och vill ge alla lärare och elevassistenter en stor eloge, som de kämpar och sliter för att ge våra barn och ungdomar en bra undervisning. Men tyvärr upplever jag att skolmiljön inte är en bra arbetsmiljö för varken elever eller lärare och de åtgärder som görs för att förbättra arbetssituationen leder inte någonstans.


Under dessa 30 år har aldrig tanken slagit mig att placera något av mina barn som går i grundskolan i en annan regi än Vingåkers kommun. Men nu har jag kommit till vägs ände och har valt att placera min dotter som ska börja 8:an i en annan kommun. För min dotters del är det en nödvändighet att kunna få undervisning och studiero.


Då tillbaka till varför vill man bo i Vingåker?


För mig är svaret enkelt, jag älskar verkligen Vingåker, jag är snart 59 år och har bott här större delen av mitt liv. Men hur tänker jag nu med 30 års erfarenhet av Vingåker?

Jo, det är faktiskt lika underbart fortfarande i Vingåker och jag stormtrivs.

Det finns mycket bra saker med Vingåker som kan bli ännu bättre och därför engagerar jag mig politiskt.


Jag tror på en fin framtid för Vingåker och Vingåkers befolkning.

Hans Ekelund

Partiledare

Skrevs 2024-05-26

Hej!

Vad kul att du hittade hit. Till vår nya hemsida. 


Jag har varit aktiv i politiken sedan våren 2022 och jag har lärt mig fruktansvärt mycket på denna tid.  Nu har jag dessutom läst allt som finns

att komma åt digitalt så nu kan jag massor

om vår politiska historia här i Vingåker. 


Vill du lära dig mer om vår historia, så rekommenderar jag dig att titta på 

vår tidslinje. Jag kommer säkert skriva här massor av flera gånger och då kanske mer om hur jag ser på det politiska läget. Men idag är jag mest glad för att du hittade hit och att vår hemsida är klar.